Adaptační kurzy září 2023
Adaptační kurzy září 2023
22.09.2023

Ve dnech 13.-15.9. a 18.-20.9. se naše první ročníky P AM, P AN, I. AM a 1. AP odjely zadaptovat do resortu Březová v Rokytnici nad Rokytnou, kam opakovaně jezdíme již dlouhé roky.

Outdoorové aktivity nám zpříjemnilo krásné slunečné počasí, což nebývá na Vysočině touto dobou zvykem.  Žáci si mohli vyzkoušet sportovní lezecké stěny, vysoké lanové překážky s plněním indicií, přetahování na bungee-runningu za podpory spolužáků. Překonávali nástrahy Sherwoodu – strašidelného hradu, stříleli z luku a kuličkami ze zbraně při paintbalu, absolvovali herní bloky na stmelování třídního kolektivu a ve dvojicích plnili úkoly s časovou penalizací v laserovém muzeu, které je zcela novou atrakcí v resortu Březová. Žáci si aktivity s instruktory a svými třídními učitelkami velmi užívali. Škoda, že nám ty tři dny v přírodě zase tak rychle utekly.

Mgr. Barbora Klimešová, organizátorka adaptačních kurzů

 

V termínu 13. – 15. 9. 2023 se třída P AM zúčastnila adaptačního kurzu v Resortu Březová. Během třídenního pobytu pod vedením zkušené instruktorky se děti sblížily prostřednictvím seznamovacích her, ve skupinách řešily úkoly, učily se spolupracovat a zdolávat překážky. Také si zahrály paintball, měřily síly v bungee runningu, střílely z luku, lezly po vysokých lanech a horolezeckých stěnách. Kurz všichni si užili.

P AM

 

V termínu 13. – 15. září 2023 se žáci primy AN zúčastnili adaptačního kurzu ve středisku Outdoor Resort Březová. Nepříznivá předpověď počasí se naštěstí nevyplnila, a tak mohli žáci využít veškerý program, který byl připravený. Lektorky vybraly skvělé skupinové aktivity, které pomohly ke skupinové spolupráci a utužení vztahů ve třídě, ale zároveň aktivity, u kterých museli jednotlivci překonávat sami sebe. Resort nabízí nespočet možného vyžití, a tak si myslím, že si to žáci opravdu užili.

P AN

 

Ve dnech 18. – 20. září se všichni žáci třídy I. AM se svou novou třídní učitelkou zúčastnili adaptačního pobytu v Outdoor resortu Březová. Ubytováni jsme byli v stylových chatkách u rybníčku a na jídlo jsme docházeli na terásku hlavní budovy. Počasí nám celé tři dny přálo, proto jsme si mohli outdoorové aktivity naplno užít. Instruktor Kuba pro nás připravil pestrý program. Měli jsme šanci vyzkoušet si vysokolanový park, lezeckou stěnu, střelbu z luku, paintball, bungee-running či boj s měkčenými zbraněmi. Hledali jsme také indicie, plnili jsme různé úkoly, bojovali s laserovými paprsky, abychom se dostali na strašidelnou věž Karlštejna, ven ze zbojnického zámku Sherwoodu či k trezoru v muzeu. Večer jsem si také zařádili na diskotéce a jako překvapení jsme zhlédli ohňovou show. Hráli jsem také nejrůznější hry na stmelování kolektivu, povídali si a poznávali se navzájem. Domů jsem se vrátili po třech dnech lehce opálení a bohatší o spoustu zážitků.

I. AM