Vítejte na našich webových stránkách.



 

Stravování

Zapojili jsme se do programu "Skutečně zdravá škola"

Více informací ZDE

Stravování žáků je zajištěno v nově vybudované školní jídelně s vlastní kuchyní, kde se stravují pouze naši žáci, studenti a zaměstnanci (vč. SPGŠ v budově na adrese Pionýrská 23). Naše kuchyně vaří také pro Konzervatoř Brno se sídlem na tř. Kpt. Jaroše, kam dovážíme hotová jídla.

Žáci si mohou denně vybírat ze třech druhů hlavních jídel, které si objednávají na terminálu čipovými kartami. Cena oběda je pro jednotlivé žáky je cena stanovena v souladu s aktuální vyhláškou a školním stavování (maximálně 35 Kč). Cenu obědů je možno hradit osobně u vedoucí školní jídelny nebo bezhotovostní formou na:


účet číslo: 372681353/0300
Variabilní symbol je rodné číslo strávníka.

 

Doplňkové občerstvení zajišťuje systém automatů, a to včetně studených a teplých nápojů. V budově školy máme také kantýnu, kde je možnost zakoupení studených i teplých doplňkových jídel.

Vedoucí školní jídelny: Magda Charvátová

Email: jidelna@skolskykomplex.cz

Mobil: 774 780 432

Telefon: +420 543 211 790  klapka: 126 Objednávání pouze 11.15–12.45 hod

Objednávat stravu lze nejpozději dva pracovní dny předem do 14.00 hod.

Informace o označování alergenů ve školní jídelně

S odvoláním se na legislativu EU- 2000/13 do 13.12.2014 a následně nahrazenou 1169/2011 EU článek 21. ČR- vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin, musí být součástí jídelního lístku od 13. 12. 2014 i informace o alergenech obsažených v jídle.

Nařízení ukládá povinnost vyznačit u nebalených potravin (mezi které, dle článku 1 odst. 3 nařízení, patří i pokrmy) na viditelném místě písemný výčet stanovených alergenů obsažených v nabízených pokrmech (včetně nápojů). Tato povinnost se týká všech výrobců potravin, všech článků veřejného stravování, jako např. restaurací, jídelen, nemocnic, sociálních ústavů, prodejen, pekáren apod.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník, nebo zákonný zástupce uhlídat sám. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů. Školní stravování zajišťuje stravování dětí podle jednotlivých věkových kategorií a výživových norem.                                                                             

Nelze spojovat či zaměňovat dietní stravování s přecitlivělostí na některý alergen.

Naše školní jídelna bude tuto informaci zveřejňovat od pondělí 15. prosince 2014.    

Označení přítomnosti alergenu bude na  internetovém  jídelním lístku za každým pokrmem v patřičném sloupci formou číselného kódu alergenu. Legenda alergenů bude vždy při objednávání stravy viditelně zobrazena.

Při objednávání na elektronických terminálech bude informace zveřejněna v tištěné podobě jídelního lístku na nástěnce a to včetně legendy.

Ten kdo netrpí alergií na některé potraviny, se značením nemusí zabývat. Bližší informace Vám poskytnou pracovníci naší kuchyně.

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:

  1. Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Fotogalerie: Stravování

Záznamy: 1 - 7 ze 19
1 | 2 | 3 >>